OT Biztonsági felmérés

Az ipari informatikai védelem kockázatkezeléséről készítünk felmérést.
Kérjük a kérdőív kitöltésével segítse munkánkat.
A kérdőív kitöltése anonim módon zajlik.
Az adatokat csak összesítve elemezzük, az egyéni információk sehol sem azonosíthatóak.
A kérdőív kitöltése körülbelül 10 percet vesz igénybe.


Köszönjük segítségét!

Az Industry 4.0 vízió megfogalmazása szerint a termelő berendezések, gépek működési jellemzőinek a digitalizálása lehetővé teszi a gépek és üzemek számára, hogy viselkedésük automatikusan igazodjon a változó megrendelésekhez és üzemelési feltételekhez. A valós és a digitális világ közötti kölcsönhatás megteremti a modern gyárakban a dolgok (tárgyak, berendezések) internetének alapjait.

Industry 4.0
previous arrow
next arrow
Slider

A 4. ipari forradalom

A középpontban a rendszereknek az a képessége áll, hogy gyártási (működési) eseményeket tudnak rögzíteni, felismeréseket levezetni, s ennek alapján meg tudják változtatni saját működésüket. Célunk, hogy a nagy mennyiségben keletkezett működést leíró adatok tárolása és elemzése után tapasztalatok szerzésére és következtetések levonására alkalmas információkat állítsunk elő, azaz a „zaj jellegű adattömegből” értékes információ keletkezzen. A jövő intelligens gyáraiban a megosztott és összekapcsolt létesítmények sikeres megvalósításának legfontosabb tényezőit az intelligens gyártási rendszerek és folyamatok, valamint a célszerű műszaki tervezési módszerek és eszközök fogják alkotni. Működésük kulcsa a „kommunikáció”, azaz, a hálózati kapcsolatok segítségével az „elemi IoT eszközöktől kezdve a vevőkig” minden érintett személy és eszköz között biztosított az adat- és információáramlás.

Egy Ipar 4.0 filozófia alapján megtervezett okos gyár módszertani felépítése


Az egyedi termékek nyomon követése, a gyártás körülményeinek monitorozása, analizálása, az autonóm hibafelismerés csak a berendezések működésének naplózásával, megfelelő minőségű szenzorok (pl. RFID eszközök vagy különböző mérőszenzorok) használatával, ezek intelligens hálózatba kötésével lehetséges, aminek alapján az automatizált gyártósorok és az információ technológia közötti együttműködés megteremthető. Ez rendkívül széleskörű és nagy mennyiségű adat gyűjtését, tárolását, szétosztását jelenti, amelyet csak intelligens gyűjtő, elemző algoritmusok alkalmazásával lehet hatékonyan az ipar szolgálatába állítani. A nagy mennyiségben előálló adatok sokrétű kiértékelést és elemzést tesznek lehetővé a termelés különböző aspektusai szerint.