PROJEKT A KKV-K INFORMATIKAI KÉPESSÉGEINEK FEJLESZTÉSÉRE ÉS EZÁLTAL A VERSENYKÉPESSÉGÜK JAVÍTÁSÁRA

A hazai kis- és közepes vállalkozások korlátozottan használják a korszerű informatikai megoldásokat, a magyar kkv-k vezetői, döntéshozói jelentős arányban hiányos információkkal rendelkeznek az infokommunikációs technológiák (IKT) vállalati felhasználásának lehetőségeiről, előnyeiről. A Széchenyi 2020 keretében megvalósuló projekt fő célja a hazai kkv-k versenyképességének növelése. Az új informatikai alkalmazások használatának ösztönzése, az általuk elérhető előnyök bemutatása és a korszerű megoldások iránti igény felkeltése mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a programban résztvevő kkv-k versenytársaiknál hatékonyabban, eredményesebben működhessenek a hazai és külföldi piacokon.

A közel kétéves időtartamú program kifejezetten vidéki vállalkozások számára nyújt segítséget, lebonyolítása Közép-Magyarország kivételével országosan zajlik.

A kormányzati támogatással létrehozott projekt arra törekszik, hogy segítse olyan fizikai eszközök, szoftverek vagy módszerek meghonosítását egy cég életében, amely kiváltja a hagyományos papír alapú feladatvégzést, vagy a meglévő, korszerűtlenné vált informatikai megoldások cseréjét eredményezi.

A program pillérei:

  1. Országos tanácsadói hálózat, mely segít a vállalkozásoknak eligazodni abban, hogy milyen eszközökkel vagy módszerrel érhetnek el nagyobb hatékonyságot. A megyei tanácsadók személye itt ismerhető meg: http://www.vallalkozzdigitalisan.hu/ikt_tanacsadok.html
  2. Egy 127 állomásból álló rendezvénysorozat, amely járási szinten szólítja meg a vállalkozásokat. Itt a szakmai előadásokon kívül az egyes területek szakértőivel is találkozhatnak, konzultálhatnak az érdeklődők, kipróbálhatják a projektben kedvezményesen elérhető eszközöket, szolgáltatásokat.
  3. Ingyenes tudástár, amely a programhoz csatlakozó vállalkozások számára lesz elérhető.
  4. Szállítói partnerhálózat, amely segítségével kedvezményes ajánlatokhoz, beszerzési lehetőségekhez juthatnak a vidéki kkv-k.

A program keretében több száz minősített szállító egyedi ajánlata ad lehetőséget arra, hogy a vállalkozások díjmentesen vagy jelentős kedvezmény igénybevételével vezethessenek be korszerű informatikai megoldásokat cégüknél. A kedvezményes termék alatt értjük az árengedményt, licenckedvezményt, díjmentes próbaidőszakot, csoportos kedvezményt, többletszolgáltatást vagy csomagajánlatot.

Hogyan lehet egy vállalkozás beszállító?

Szállítói partnerként kell regisztrálnia ezen a webhelyen: http://www.vallalkozzdigitalisan.hu/partnerek_regisztracioja.
A csatlakozási feltételek pedig megismerhetőek itt: http://www.vallalkozzdigitalisan.hu/legyen_szallitonk

A projekt konzorciumban valósul meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara koordinálásával, a konzorcium további tagjai az Informatika a Társadalomért Egyesület és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség. A megvalósításban további kiemelt együttműködő partnerek a területi kereskedelmi és iparkamarák.