A Seacon Europe idén is részt vesz a Kutatók éjszakája elnevezésű programon (http://www.kutatokejszakaja.hu/2016), amely Székesfehérváron az Óbudai Egyetem ARMK „F” épületében kerül megrendezésre 2016. szeptember 30-án 16:00-tól 21:00-ig. A SeaForest nevű erdővédelmi rendszer egyes eszközeinek, alkalmazási lehetőségeinek a demonstrálása, a Lego robot bemutató és az ugyancsak Innoskart klasztertag B&O engineering által használt ipari-robot bemutató a K épület 1. emeletén a 41-42-es tantermek előtti aulában lesz látható.

A kiállításon a látogatók közelről is megismerkedhetnek egy 6 tengelyes ipari robot működésével, betekinthetnek a robot programozásába és az „Ipar 4.0” szellemében láthatunk példát az ipari robotok hálózatba kapcsolására is.

A bemutató tehát a Lego robot játékos használattól az ipari termelésben alkalmazott Universal robot professzionális alkalmazásáig ad áttekintést, miközben a vezeték nélküli szenzorok robotoktól független alkalmazhatóságára is gyakorlati példákat mutat.