Október 11-én tartotta 2. plenáris ülését az Ipar 4.0 platform (https://ipar40.sztaki.hu/ ), melynek során megalakult, s kitűzte konkrét céljait is a 7 munkacsoport. A hét munkacsoport közül, – melyek az átfogó stratégiai tervezéstől kezdve, az oktathatáson át az Ipar 4.0 technikai részleteivel is foglalkoznak - cégünk a Seacon Europe négy munkacsoportban képviselteti magát.

Az Infokommunikációs technológiák (biztonság, referencia-architektúra, szabványok) munkacsoportban (Viniczay Zsolt, Pokó István) az Ipar 4.0 követelményeknek megfelelő infokommunikációs technikák, IT-infrastruktúrák „meghatározását” kívánjuk segíteni – kiemelve az IT- és információbiztonság kihívásait – amit konkrét szoftvertermékeinkkel is támogatni tudunk.

Az Ipar 4.0 (kiber-fizikai) kísérleti mintarendszerek munkacsoport (Dvorszky László) az Ipar 4.0 kompatibilis „intelligens gyártósorok” és azok „okos komponenseinek” kialakítását, azok tesztelési, kipróbálási lehetőségeinek kialakítását tűzte ki céljául.

A Gyártás és logisztika munkacsoport (Dvorszky László) szervesen együttműködve a Kísérleti mintarendszerek csapattal a gyakorlati megoldások területén kívánja az eredményesen járható utat meghatározni, melyhez a Seacon Europe Kft. kiemelten az Ipar 4.0 filozófiába jól illeszkedő okos eszközök és berendezések telemetrikus adatainak elemzésében, illetve az IT- és információbiztosság területén szerzett gyakorlati tapasztalatait szándékozik „hozzáadni”.

Az Innováció és üzleti modell munkacsoportban (Berkovich Gábor) a kkv-k jó működéséhez szükséges üzleti modell igényeit és nem utolsósorban tapasztalatait tudjuk megfogalmazni.

Lendületes munka várható, hisz az első stratégiai terveket november közepéig már le kell tenni az asztalra.