FleetAlarm

Az intelligens gépjármű szolgáltatás

A flotta menedzsmentről általában a járműkövető rendszerek jutnak az eszünkbe, holott a nyomkövetésen túl egy cég járműparkjának kezelése számos egyéb feladatot is megkövetel. A gépjárműállomány magas szintű menedzselése nagymértékű adminisztrációs terhet jelent, hiszen az aktuális állapot áttekintéséhez összetett, sokszereplős és számos lépésből álló ügyviteli folyamatok végrehajtása szükséges.

Az optimális üzemeltetéshez rendszer szemlélet, egyértelmű szabály rendszer és naprakész adatok szükségesek. Minél nagyobb a gépjármű állomány, illetve sokrétű a felhasználás, annál összetettebb a menedzselendő adathalmaz és bonyolultabb a feldolgozás. A gépjárműpark beszerzése, fenntartása, üzemeltetése jelentős költséggel is jár, a nem megfelelő menedzselésből fakadó extra kiadások ezt még jócskán megnövelhetik.

Egyre több szervezet dönt úgy, hogy saját kezébe veszi a gépjárműparkjának menedzselését, azonban a piacon jelenleg nem található a cégek egyedi igényeire szabott eszköz, amely a meglévő rendszerekhez könnyen és egyszerűen illeszthető lenne. Ebben nyújt segítséget a Seacon Europe, a célzott adatfeldolgozás és ügyviteli rendszerek specialistája.

Egyik legnagyobb elégedett ügyfelünk a Magyar Telekom, amelynek több ezer gépjárművének a kezelését a mi alkalmazásunkkal végzik.

A FleetAlarm megoldáshoz kapcsolódó FleetAlarm szolgáltatás

Habár a flotta menedzsmentet hajlamosak vagyunk mindössze az adminisztratív folyamatok láncolatának tekinteni, azért ezek a folyamatok számos üzleti területet érintenek, sokszereplősek, határidővel terheltek és gyakran hivatalos előírásokhoz kötöttek. Mindemellett nem kis hatással lehetnek az életvédelemre és a biztonságos gépjárműhasználatra vagy akár a közlekedésre.


A FleetAlarm rendszer a bonyolult ügyviteli folyamatokat

  • workflow szemlélettel,
  • a felhasználók számára egyszerűen kezelhető módon,
  • többszintű jogosultsági rendszerrel (dedikált és elhatárolt szerepkörökkel),
  • fejlett dokumentumkezelési megoldással,
  • határidő figyeléssel,
  • értesítésküldéssel és riasztással (pl. sms, e-mail),
  • a lehető legnagyobb mértékben automatizáltan,
  • előre definiált és ad-hoc riportkészítő funkcióval valósítja meg.

Az üzemeltetéssel kapcsolatos tevékenységekben külső szereplők is megjelennek, illetve kapcsolódik belső szervezetekhez és ügyviteli folyamatokhoz, ezért a rendszer kétirányú adatkapcsolattal rendelkezik.

Mindazok számára hasznos megoldás lehet, akik nagyszámú gépjárművet szervezeten belül kezelnek és az emberi erőforrásuk korlátozott.
 

Tudod, mi a flotta kontrolling valójában? Mért gépjármű jellemzők és vezetői viselkedési tényezők elemzése és kiértékelése a járműhasználat költséghatékonyságának növelése céljából figyelembe véve a gépjárművet és annak környezetre gyakorolt hatását.