FIware Akcelerátorok és egyéb információk

FIWARE Akcelerátor program

A FIWARE Akcelerátor programok tekintetében a 16 Future Internet Akcelerátor 8 témakörben hirdetett meg pályázati kiírásokat:

 • Okos városok (Smart cities)
 • Egészségipar (eHealth)
 • Közlekedés (Transport)
 • Energia és környezet (Energy and Environment)
 • Mezőgazdaság (Agrifood)
 • Média és tartalom (Media and Content)
 • Gyártás és Logisztika (Manufacturing & Logistics)
 • Társadalom és tanulás (Social and Learning)

www.fi-ware.org/accelerators - A 16 Future Internet Akcelerátor központi honlapja

A pályázók köre

 • kkv-k, amelyek megfelelnek az EU kkv definíciójának
 • startupok

A pályázás feltétele

 • innovatív, FIWARE technológiára épülő üzleti alkalmazások fejlesztése.

FIWARE Akcelerátorok

CEED Tech A CEED Tech egy 5 startup akcelerátorból álló konzorcium, amelyik Közép és Kelet Európában működik. Fő célja, hogy gyorsan és sikeresen tőkéhez juttatva fiatal vállalkozásokat segítsen életképes termékeket előállítani az Okos város, Energia és környezetvédelem, Média és tartalom, Gyártás és logisztika üzleti területeken. Az akcelerálás a résztvevők saját igényei szerint kerül kialakításra, felhasználva ehhez a világelső akcelerátorok által alkalmazott legjobb gyakorlatokat.
EuropeanPioneers

Az EuropeanPioneers projekt megcélzott üzleti területei az Okos város, eLearning, Gaming.

FI-C3

KKV-k és webes vállalkozások innovatív termék vagy szolgáltatás előállítására vonatkozó projektjeit támogatja a következő három üzleti területen: Okos területek, Média és tartalom, Gondozás és jólét.

frontierCities

A frontierCities a városok számára támogatni kívánja okos mobil megoldások fejlesztését és alkalmazását.

IMPACT A mobil technológiákra fókuszálva a start-up vállalkozások támogatásával az IMPACT projekt megkönnyíti a FIWARE technológia elterjedését és korai elfogadását.
INCENSe

Az INternet Cleantech ENablers Spark (INCENSe) projekt elősegíti az innovációt és a high-tech foglalkoztatást az európai energetikai szektorban a határokon átnyúló kezdeményezés fejlesztése révén Európa-szerte. Az INCENSe célja olyan KKV-k és webes vállalkozások kiválasztása, amelyek a következő témakörökre fókuszálva innovatív Internet alapú technológiákat fejlesztenek a Clean Tech szektorban: okos térképhálózatok (Smart Grids), ICT, automatizálási megoldások, energia hatékonyság, energiatárolás, elektromos mobilitás, megújuló generáció (Renewable Generation)

SOUL-FI

A SOUL-FI olyan termékek és/vagy szolgáltatások fejlesztését segíti, amelyek kihasználják a valós idejű információkat, a nyílt és tömegből származó adatokat. A SOUL-FI nyitott az olyan FIWARE technológiára épülő ötletekre, amelyek a lehető legjobban megvalósítják, amit az IoT (Internet of Things) technológiának meg kell valósítani.

SpeedUP!

A SpeedUP! Europe specifikus úttörő jellegű koordinációs és innovatív támogatást biztosít a mezőgazdasági, okos város és tiszta technológiák (Clean Tech) üzleti területeken megoldásokat fejlesztő vállalkozások számára.

FI-ADOPT A FI-ADOPT akcelerátor technológiai és üzleti ökoszisztéma megteremtésével támogatja a kkv-kat és a webes vállalkozókat a kiemelkedően innovatív alkalmazások fejlesztésében, amelyek a vállalati és egyéni képzést, az egészséges életmód kialakítását és a társadalmi  integrációt célozzák meg.
Finodex A Finodex projekt a nyílt adatok (open data) újrafelhasználása érdekében alkalmazza a FIWARE technológiát, hogy ezzel is ösztönözze különböző üzleti területeken (környezetvédelem, egészségügy, közlekedés, pénzügy, stb.) az innovatív ICT (szoftver és/vagy hardver) szolgáltatások és termékek létrehozását.
FICHe A Future Internet CHallenge eHealth (FICHe) arra ösztönzi a kkv-kat és a start-up vállalkozásokat, hogy a FIWARE technológia alkalmazásával innovatív megoldásokat fejlesszenek az egészségügy számára.
FRACTALS

A FRACTALS olyan ICT KKV-kat és webes vállalkozásokat kíván támogatni, akik a mezőgazdasági szektor igényeit kiszolgálva képesek magas piaci potenciállal bíró FIWARE alapú szoftver megoldásokat fejleszteni.

SmartAgriFood

A SmartAgriFood nyíltságukból adódóan azonnali használatra kész és az internetes piactéren könnyen hozzáférhető ICT megoldásokkal (szolgáltatásokkal és termékekkel) kívánja Európa szerte ellátni a farmereket és a mezőgazdasági termelőket.

CreatiFI

A CreatiFI fő célja az európai kreatív ipar és a világ egyéb részei között kialakult innovációs rés áthidalása.

FABulous

A FABulous célja az innovációs és webes vállalkozói ökoszisztéma erősítése a 3D nyomtatás frontján, hogy a gyártástervezés, a logisztika, a tartalom alapú szolgáltatások területén összehozza egymással Európában a Future Internet eszközeit/infrastruktúráit és a befektetőket az innovátorokkal és a vállalkozókkal a gyártási innovációs laboratoriumok európai hálózatának (European Network of Manufacturing Innovation Labs) kialakítása érdekében.

FInish

A FInish fő célja olyan romlandó termékek, mint élelmiszerek vagy virágok dinamikus ellátási láncai számára intelligens szoftver rendszerek működtetése és fejlesztése az agrár-élelmiszeripari ellátási lánc, szállítás, logisztika, élelmiszer termelés/feldolgozás és/vagy élelmiszerek/virágok kiskereskedelme területén.