Integrált minőségbiztosítás és életútkövetés a hűtőiparban

A szoftvercsomag az „ekétől a tányérig” szlogennek megfelelően támogatja a minőségre hatással lévő paraméterek, információk gyűjtését, feldolgozását és elemzését. A QSTS szellemében történő fejlesztések az alapfilozófia és a funkcionalitások megtartása mellett alapvetően az Ipar4.0 elvárások kielégítését, pl. a minél szélesebb körű, szenzoros és online adatgyűjtés beépítését a rendszerbe.

Egy élelmiszeripari feldolgozófolyamat a nyersanyag megtermelésével – sőt annak előkészítésével – kezdődik, s a vevő „asztalán” ér véget. Ebből a folyamatból a hűtőipar területén alapvetően a feldolgozás és a mélyhűtött tárolás történik. A számítógépes modul azonban már a nyersanyagról is tárol és dolgoz fel adatokat. De a gyártáson és tároláson túlmenően alapvető érdek a vevői megelégedettségre vonatkozó információk kinyerése és kiértékelése is.

Az alapfilozófia mentén a rendszer beszállítói modulja az élelmiszeriparban ma már nélkülözhetetlen információkat gyűjt a feldolgozott nyersanyag előéletéről is; nem csupán, de kiemelten az eredetéről és a vegyszeres kezelésekről.

A teljes rendszer magában foglalja a félkész és késztermékekkel kapcsolatos, a minőségbiztosítást támogató feladatok számítógépes megoldását a beszállítótól gyűjtött információktól kezdve a nyersanyag és a félkész termékek minősítésén át a késztermékek minősítési paramétereinek nyilvántartásáig, feldolgozásáig, kiértékeléséig.

Az élelmiszer-biztonság és az élelmiszer-higiénia követelményeinek teljesülését az integrált mikrobiológiai modul biztosítja.

A lekérdezések kielégítik mind a statisztikai jelentéshez, mind pedig a tervezéshez, elemzéshez szükséges adatszolgáltatást.