Vízgazdálkodási adatgyűjtés és -vizualizáció

A fejlesztés megvalósításával az volt a célunk, hogy innovatív adatvezérelt megoldást adjunk a vízgazdálkodás információs problémáira speciális mérési módszertan segítségével az ivóvizek, a mezőgazdasági öntözés, a felszíni vizek és a haltenyésztés számára.

Az információhiány kiküszöbölése érdekében ezek a szakmai területek különböző adathalmazokon és elemzési módszereken alapuló monitorozási megoldásokat igényelnek, amelyek mindegyike integrálható az intelligens platform alá. Az adatokat telepített szenzorhálózatokból, többfunkciós szondákból, meteorológiai állomásokból és külső adatbázisokból összegyűjtve dolgozzuk fel, majd elemezzük és átalakítjuk őket szakmai szempontból is értékelhető információvá.

A konkrét mért értékek felhasználásával nem csupán egy-egy paraméter értékeinek egyszerű idővonali jelentéseire fókuszálunk, hanem annak összetettebb vizsgálatára, más értékekkel való összehasonlítására, több elem együttes megjelenítésére és számított tényezők, mutatószámok megjelenítésére.

Megoldásainkkal törekszünk arra, hogy rugalmas és összetett nézetben átfogó képet adjunk a vízgazdálkodási területek eseményeiről és működéséről, ugyanakkor olyan formákat igyekszünk választani, amelyek legjobban jellemzik az előforduló problémákat.