Haza KKV-k jó gyakorlatai EU-s forrásból

Nagy érdeklődés mellett tartotta meg közös rendezvényét az Innoskart Klaszter, az iFood Élelmiszer Klaszter és az innomine DIH 2022.05.03-án Kaposváron. Az esemény az iFood Élelmiszer Klaszter és az Innoskart Digitális Klaszter közötti együttműködési megállapodás aláírásával kezdődött, majd a résztvevők bemutatkozásával folytatódott. A jelenlévők, illetve a rendezvényt online követők többek között megtudhatták, hogy a KKV-knak jelenleg milyen uniós pályázati lehetőségeik vannak, és hogy hol kereshetnek az ötleteikhez és a fejlesztéseikhez együttműködő partnereket. Ezt követően került sor néhány Európai Uniós pályázat segítségével megvalósított jó gyakorlat bemutatására.

Berkovich Gábor a DigiNussInfo projekt, avagy az élelmiszerlánc átláthatósága QST támogatással című előadása során (Kép forrása: Magyar Mezőgazdaság)

Az egyik ilyen jó gyakorlatként Berkovich Gábor, a Seacon Europe ügyvezető igazgatója ismertette a QST szoftver működését és alkalmazási területeit a DigiNussInfo projekt, avagy az élelmiszerlánc átláthatósága QST támogatással című előadása során. Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy a gyártási folyamat még hatékonyabban tud alkalmazkodni a vevői igényekhez azáltal, hogy a mérhető minőségi és technológiai adatok, mikrobiológiai eredmények, valamint az azonosító és tájékoztató információk is folyamatosan a rendelkezésre állnak. A digitális transzparenciát biztosító QST a feldolgozás minden egyes lépéséről számszerűsíthető információt szolgáltat, segítségével a termék minősége, életútja elektronikusan is nyomonkövethetővé válik. Ez a digitális megoldás lehetővé teszi, hogy a nagykereskedő és a fogyasztó is ellenőrizhesse a termék eredetét, összetételét és minőségi paramétereit, ezzel is támogatva a vállalkozást a vevők bizalmának elnyerésében, értékesítési kockázatainak a csökkentésében.

Az esemény a résztvevők kötetlen beszélgetésével zárult, ahol lehetőség nyílt néhány fejlesztési és projektötlet megvitatására is. A következő hasonló esemény 2022.05.31-én lesz szintén Kaposváron, amelynek részleteiről hamarosan bővebb információkkal szolgálunk.